Hajak eredete

Hajak eredete

Hajkereskedelem

A haj származási helye határozza meg annak értékét. Az Európából és Szibériából származó hajak majdnem kétszer annyiba kerülnek, mint az ázsiaiak. Az ázsiai hajakat többször is át kell festeni, hogy a hazánkban jellemző természetesen előforduló hajszínekre emlékeztessenek. Az emberi hajakat lehet a legkönnyebben formázni, ráadásul (a szintetikus hajakkal ellentétben) alig lehet kitapintani a különbséget saját hajunk és a póthaj között.

Mindenféle valótlan történetet lehet hallani az emberi hajak eredetéről, ezért szeretnénk most elmesélni egy érdekességet az indiai hajakról: Van náluk egy babona, ami szerint, ha levágod a hajadat, beteljesítik az istenek egy kívánságodat. Emiatt évente indiai nők tízezrei zarándokolnak el a különböző templomokba, ahol a papok leborotválják a hajukat. Az így összegyűjtött hajakat régebben matracok töltelékének használták, manapság viszont eladják. A bevételt a templomok felújítására és alapítványok segítésére használják fel.

Bár indiai és kínai hajakkal nem foglalkozunk, azok alacsonyabb minősége miatt azonban elmondhatjuk, hogy a hajkereskedésünkben forgalmazott szibériai és európai hajak teljesen megbízható forrásból származnak. A hajakra és a hajhosszabbításra garanciát is vállalunk.

Superhair