Vitaminok

Vitaminok

Sokszor száraz, fénytelen a hajad? Fontos, hogy a szervezetünket folyamatosan lássuk el vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel.

A haj szerkezetének felépítésében és táplálásában a legfontosabb szerepet az A-vitamin játssza. Kúraszerűen érdemes alkalmazni A-vitamin olajat, amelyet gyengéden, de határozottan masszírozzunk a fejbőrbe, és a hajszálakba. A C-vitamin megóvja a hajat a roncsoló környezeti hatásokról. Ősszel és télen nagy szüksége van a szervezetnek és a hajnak egyaránt a C-vitaminra. Akinek a haja erősen töredezik, annak pedig B-vitaminban gazdag tápanyagokra van szüksége.

Őszi hajhullás

Az őszi hajhullás teljesen természetes, nem kell kétségbeesni, ha azt tapasztalod, hogy a hajkefédben és a párnádon több hajszál van, mint máskor. Egyszerűen csak táplálni kell a fejbőrödet, hogy ne veszíts el több szálat.

Mi okozza?

Az ősz beköszöntével normális, ha több hajszálat veszítesz el, mint a melegebb időben. Oka maga a meleg, száraz idő, mely teljesen kiszárítja a hajat, nem beszélve az UV-sugárzástól, ami roncsolja, és töredezetté teszi.